Ana içeriğe atla

Portakallı Kurabiye

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 25dk
  • Pişirme 30dk

Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 su bardağı un
  • 1 kaşık sirke (isteğe bağlı)

İç Harcı İçin ;

  • 2 Adet portakal
  • 1 adet elma
  • Yarım su bardağı şeker

Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı

Hazırlanışını yazmadan önce şunu belirtmeden geçemiyorum evinizi mis gibi portakal kokusu sarsın istiyorsanız tavsiye edeceğim muhteşem bir tarif :))

Hamurunu hazırlamak için ;Yarım paket margarini eritip soğuduktan sonra diğer malzemelerin hepsini katıp kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz, yaklaşık 3 su bardağı un yazdım fakat istenilen kıvama gelen kadar un ilave edebilir.Sirkeyi de hafif hıyırlık vermesi için koyuyorum ama yumuşak sevenler sirkeyi koymaya bilir :)

İç harıcını hazırlamak için ;Portakalları küp küp doğruyoruz. Bir adet elmayı da rendeliyoruz. Yarım su bardağı şekeri de ilave edip ocağa koyuyoruz.Portakallar suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.

Kurabiyeleri de hazırlamak içinde istediğiniz şekli verebilirsiniz ben klasik kurabiye yöntemiyle ceviz büyüklüğünde bezeler alıp içine harcı koyup rulo yöntemi yaptım :))Sizde zevkinize göre hazırlayıp fırına verebilirsiniz yaklaşık 30 dakika fırında pişirip soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz :))

Şimdiden afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papaz Tatlısı

Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 15dk Pişirme 25dk Papaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin : 5 yumurta 5 fincan şeker 5 fincan un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 limon kabuğu rendesi Şerbeti için : 2. 5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Arabası için : Krem şanti ve köpürmek için tarifinde yazan kadar süt Süslemek için: Hindistan cevizi vs. Papaz Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbet yapılacak soğuyacak. 2 buçuk su bardağı şeker 3 su bardağı su 2 damla limon sık. Kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan indirilecek. Soğumaya bırakılacak. 5 fincan şekeri 5 tane yumurta ile çırpılacak. Baya bi rengi değişecek köpük köpük olacak. Sonra 5 fincan unu eleyerek eklenir. üstüne birer paket kabartma tozu ve vanilin eklenir. Biraz da limon kabuğu rendesi. Sonra hafif seviyede çırpılacak. Yağlanmış borcama karışım dökülür. Tereyağ ya da margarin kullanarak yağlanmalı. Yada yağılı Kağıt kenarlarına da sürmek gerekiyor. Yükseliyor iyice. 170 derece fanlı fırında pişirilecek. Kürdanla pişip piş...

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Kelle Paça ( Adana Usulü )

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 30dk Pişirme 1 saat Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet koyun kellesi ( kırılmış ) Biraz sirke Tuz Limon tuzu Sosu için: 2 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağ Yarım yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı toz biber Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi Yapılışı Merhaba size Adana nın meşhur kelle paça sının tarifini vereceğim ,biz salçalı yaparız inanın daha güzel oluyor. Gelelim tarifimize, 1 tane kasaptan kırılmış ütülmüş ve içinin kurdu alınmış kelleyi alın, evde telle tüm kara yerlerini sürtün ,İyice sonra 4 5 kez yıkayın, bir leğene kelleyi alın, tuz atın, 2 yemek kaşığı kadar sirke atın, az da limon tuzu atın, 3 saat kadar bekletin ,sonra onu bir güzel yıkayın ,defalarca en son yıkadığınızda beyaz su akınca kelle tertemiz olmuş demektir ,sonra düdüklüde 1 saat haşlayın ,haşlandıktan sonra etlerini bir güzel doğrayın ,kendisi k...