Ana içeriğe atla

Portakallı Kurabiye

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 25dk
  • Pişirme 30dk

Portakallı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 su bardağı un
  • 1 kaşık sirke (isteğe bağlı)

İç Harcı İçin ;

  • 2 Adet portakal
  • 1 adet elma
  • Yarım su bardağı şeker

Portakallı Kurabiye Tarifi Yapılışı

Hazırlanışını yazmadan önce şunu belirtmeden geçemiyorum evinizi mis gibi portakal kokusu sarsın istiyorsanız tavsiye edeceğim muhteşem bir tarif :))

Hamurunu hazırlamak için ;Yarım paket margarini eritip soğuduktan sonra diğer malzemelerin hepsini katıp kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz, yaklaşık 3 su bardağı un yazdım fakat istenilen kıvama gelen kadar un ilave edebilir.Sirkeyi de hafif hıyırlık vermesi için koyuyorum ama yumuşak sevenler sirkeyi koymaya bilir :)

İç harıcını hazırlamak için ;Portakalları küp küp doğruyoruz. Bir adet elmayı da rendeliyoruz. Yarım su bardağı şekeri de ilave edip ocağa koyuyoruz.Portakallar suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.

Kurabiyeleri de hazırlamak içinde istediğiniz şekli verebilirsiniz ben klasik kurabiye yöntemiyle ceviz büyüklüğünde bezeler alıp içine harcı koyup rulo yöntemi yaptım :))Sizde zevkinize göre hazırlayıp fırına verebilirsiniz yaklaşık 30 dakika fırında pişirip soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz :))

Şimdiden afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)