Ana içeriğe atla

Etsiz Pizza

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 1 saat 30dk
  • Pişirme 30dk

Etsiz Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket instant maya
  • 1, 5 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı (sıvı yağ değil)
  • 1, 5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sos için;

  • 1 domates (ben dondurucudan kullandım)
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Tatlı kaşığının 1/3ü biber salçası
  • İhtiyaç varsa tuz

Harç için;

  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Yarım kalp salamura peynir
  • 5-6 dilim kuru domates
  • 5-6 adet kuru biber
  • 2-3 adet acı kuru biber
  • 10 adet çekirdeği çıkarılmış zeytin

Etsiz Pizza Tarifi Yapılışı

Öncelikle kuru biberleri ve kuru domatesi suda haşlayıp süzün. (Ben kendi kuruttuğum domatesi kullandığım için haşlıyorum. Siz hazır satılan konservede yumuşak kuru domates kullanacaksanız haşlamanız gerekmez). Küçük küçük doğrayın, zeytinleri ikiye bölün. Bu arada yoğurma kabında unu, şekeri, tuzu ve mayayı karıştırın. Ortasını açıp; sütü, yağı ve suyu boşaltın. İyice yoğurun. Biraz sert bir hamur olacak, su veya yağ eklemeyin. Hamurun üzerini kapatıp, sarıp sarmalayın; en az 1 saat mayalansın.Domatesi iri doğrayın, rondoya alın. Zeytinyağını, tuzu, şekeri, salçayı ve kekiği ekleyin. Rondoda çekin. Sos kıvamına gelsin.Hamur mayalanınca, fırını 180 derecede ısıtın. Yağladığınız tepsiye hamurun yarısını serin. (Ben masanın üzerinde hamuru oklava ile kısmen tepsinin büyüklüğünde açtım, hamuru gevşekçe katlayıp tepsiye taşıdım. Tepside katlarını açarak hamuru yerleştirdim. Elimle yayarak tepsinin boyuna getirdim. ) hamurun inceliği yanıltmasın, pişerken kabarıyor. Hamurun üzerine önce sosun tümünü sürün; sonra sırasıyla kuru domatesi, kuru biberi, salamura peyniri, kaşar peyniri ve zeytini serin. Elinizle hafif bastırarak harcı hamura yapıştırın. Fırına verin, yaklaşık 20-25 dakika sonra ekmeğin altını kontrol edin, kızarmışsa tamamdır. Benim fırınımda yarım saatte pişti.Afiyet olsun. (Hamurun diğer yarısını merak edenlere: bu tarif İtalyan bir arkadaşın anneannesine aittir. Köylerine ziyarete gittiğimizde yaptı; diğer yarısı ile de poğaça hazırladı. Hem ölçüleri şaşırmamak için, hem de poğaçasını çok sevdiğimden; sadece pizza yapmak için yarı ölçü kullanmadan, onun yaptığı gibi pizzayla beraber poğaçasını da yapıyorum. Bu tarifin ardından onu da paylaşacağım. )

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papaz Tatlısı

Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 15dk Pişirme 25dk Papaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin : 5 yumurta 5 fincan şeker 5 fincan un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 limon kabuğu rendesi Şerbeti için : 2. 5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Arabası için : Krem şanti ve köpürmek için tarifinde yazan kadar süt Süslemek için: Hindistan cevizi vs. Papaz Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbet yapılacak soğuyacak. 2 buçuk su bardağı şeker 3 su bardağı su 2 damla limon sık. Kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan indirilecek. Soğumaya bırakılacak. 5 fincan şekeri 5 tane yumurta ile çırpılacak. Baya bi rengi değişecek köpük köpük olacak. Sonra 5 fincan unu eleyerek eklenir. üstüne birer paket kabartma tozu ve vanilin eklenir. Biraz da limon kabuğu rendesi. Sonra hafif seviyede çırpılacak. Yağlanmış borcama karışım dökülür. Tereyağ ya da margarin kullanarak yağlanmalı. Yada yağılı Kağıt kenarlarına da sürmek gerekiyor. Yükseliyor iyice. 170 derece fanlı fırında pişirilecek. Kürdanla pişip piş...

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Kelle Paça ( Adana Usulü )

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 30dk Pişirme 1 saat Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet koyun kellesi ( kırılmış ) Biraz sirke Tuz Limon tuzu Sosu için: 2 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağ Yarım yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı toz biber Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi Yapılışı Merhaba size Adana nın meşhur kelle paça sının tarifini vereceğim ,biz salçalı yaparız inanın daha güzel oluyor. Gelelim tarifimize, 1 tane kasaptan kırılmış ütülmüş ve içinin kurdu alınmış kelleyi alın, evde telle tüm kara yerlerini sürtün ,İyice sonra 4 5 kez yıkayın, bir leğene kelleyi alın, tuz atın, 2 yemek kaşığı kadar sirke atın, az da limon tuzu atın, 3 saat kadar bekletin ,sonra onu bir güzel yıkayın ,defalarca en son yıkadığınızda beyaz su akınca kelle tertemiz olmuş demektir ,sonra düdüklüde 1 saat haşlayın ,haşlandıktan sonra etlerini bir güzel doğrayın ,kendisi k...