Ana içeriğe atla

Etsiz Pizza

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 1 saat 30dk
  • Pişirme 30dk

Etsiz Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket instant maya
  • 1, 5 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı (sıvı yağ değil)
  • 1, 5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sos için;

  • 1 domates (ben dondurucudan kullandım)
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Tatlı kaşığının 1/3ü biber salçası
  • İhtiyaç varsa tuz

Harç için;

  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Yarım kalp salamura peynir
  • 5-6 dilim kuru domates
  • 5-6 adet kuru biber
  • 2-3 adet acı kuru biber
  • 10 adet çekirdeği çıkarılmış zeytin

Etsiz Pizza Tarifi Yapılışı

Öncelikle kuru biberleri ve kuru domatesi suda haşlayıp süzün. (Ben kendi kuruttuğum domatesi kullandığım için haşlıyorum. Siz hazır satılan konservede yumuşak kuru domates kullanacaksanız haşlamanız gerekmez). Küçük küçük doğrayın, zeytinleri ikiye bölün. Bu arada yoğurma kabında unu, şekeri, tuzu ve mayayı karıştırın. Ortasını açıp; sütü, yağı ve suyu boşaltın. İyice yoğurun. Biraz sert bir hamur olacak, su veya yağ eklemeyin. Hamurun üzerini kapatıp, sarıp sarmalayın; en az 1 saat mayalansın.Domatesi iri doğrayın, rondoya alın. Zeytinyağını, tuzu, şekeri, salçayı ve kekiği ekleyin. Rondoda çekin. Sos kıvamına gelsin.Hamur mayalanınca, fırını 180 derecede ısıtın. Yağladığınız tepsiye hamurun yarısını serin. (Ben masanın üzerinde hamuru oklava ile kısmen tepsinin büyüklüğünde açtım, hamuru gevşekçe katlayıp tepsiye taşıdım. Tepside katlarını açarak hamuru yerleştirdim. Elimle yayarak tepsinin boyuna getirdim. ) hamurun inceliği yanıltmasın, pişerken kabarıyor. Hamurun üzerine önce sosun tümünü sürün; sonra sırasıyla kuru domatesi, kuru biberi, salamura peyniri, kaşar peyniri ve zeytini serin. Elinizle hafif bastırarak harcı hamura yapıştırın. Fırına verin, yaklaşık 20-25 dakika sonra ekmeğin altını kontrol edin, kızarmışsa tamamdır. Benim fırınımda yarım saatte pişti.Afiyet olsun. (Hamurun diğer yarısını merak edenlere: bu tarif İtalyan bir arkadaşın anneannesine aittir. Köylerine ziyarete gittiğimizde yaptı; diğer yarısı ile de poğaça hazırladı. Hem ölçüleri şaşırmamak için, hem de poğaçasını çok sevdiğimden; sadece pizza yapmak için yarı ölçü kullanmadan, onun yaptığı gibi pizzayla beraber poğaçasını da yapıyorum. Bu tarifin ardından onu da paylaşacağım. )

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)