- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 1 saat 30dk
- Pişirme 30dk
Etsiz Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 su bardağı elenmiş un
- 1 paket instant maya
- 1, 5 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı (sıvı yağ değil)
- 1, 5 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sos için;
- 1 domates (ben dondurucudan kullandım)
- 1 fincan zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tozşeker
- Tatlı kaşığının 1/3ü biber salçası
- İhtiyaç varsa tuz
Harç için;
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- Yarım kalp salamura peynir
- 5-6 dilim kuru domates
- 5-6 adet kuru biber
- 2-3 adet acı kuru biber
- 10 adet çekirdeği çıkarılmış zeytin
Etsiz Pizza Tarifi Yapılışı
Öncelikle kuru biberleri ve kuru domatesi suda haşlayıp süzün. (Ben kendi kuruttuğum domatesi kullandığım için haşlıyorum. Siz hazır satılan konservede yumuşak kuru domates kullanacaksanız haşlamanız gerekmez). Küçük küçük doğrayın, zeytinleri ikiye bölün. Bu arada yoğurma kabında unu, şekeri, tuzu ve mayayı karıştırın. Ortasını açıp; sütü, yağı ve suyu boşaltın. İyice yoğurun. Biraz sert bir hamur olacak, su veya yağ eklemeyin. Hamurun üzerini kapatıp, sarıp sarmalayın; en az 1 saat mayalansın.Domatesi iri doğrayın, rondoya alın. Zeytinyağını, tuzu, şekeri, salçayı ve kekiği ekleyin. Rondoda çekin. Sos kıvamına gelsin.Hamur mayalanınca, fırını 180 derecede ısıtın. Yağladığınız tepsiye hamurun yarısını serin. (Ben masanın üzerinde hamuru oklava ile kısmen tepsinin büyüklüğünde açtım, hamuru gevşekçe katlayıp tepsiye taşıdım. Tepside katlarını açarak hamuru yerleştirdim. Elimle yayarak tepsinin boyuna getirdim. ) hamurun inceliği yanıltmasın, pişerken kabarıyor. Hamurun üzerine önce sosun tümünü sürün; sonra sırasıyla kuru domatesi, kuru biberi, salamura peyniri, kaşar peyniri ve zeytini serin. Elinizle hafif bastırarak harcı hamura yapıştırın. Fırına verin, yaklaşık 20-25 dakika sonra ekmeğin altını kontrol edin, kızarmışsa tamamdır. Benim fırınımda yarım saatte pişti.Afiyet olsun. (Hamurun diğer yarısını merak edenlere: bu tarif İtalyan bir arkadaşın anneannesine aittir. Köylerine ziyarete gittiğimizde yaptı; diğer yarısı ile de poğaça hazırladı. Hem ölçüleri şaşırmamak için, hem de poğaçasını çok sevdiğimden; sadece pizza yapmak için yarı ölçü kullanmadan, onun yaptığı gibi pizzayla beraber poğaçasını da yapıyorum. Bu tarifin ardından onu da paylaşacağım. )
Yorumlar
Yorum Gönder