- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 25dk
- Pişirme 25dk
Beşamel Soslu Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 3. 5 su bardağı un
- 1. 5 tatlı kaşığı kuru hamur mayası
- 1 yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- Tuz
İçi için:
- 2 adet büyük boy pırasa
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un, tuz
Hamuru açmak için;
- Sıvı yağ
Beşamel Soslu Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı
Hamuru için tüm malzeme bir kapta yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. İçi için pırasalar ince ince kıyılır. Yağda kavrulur. Kavrulan pırasalara un, süt, tuz eklenerek pişirilir. Soğumaya bırakılır. Büyük tepsi bolca yağlanır. Hamur bastırılarak açılabildiği kadar açılır. Sonra iç harcı konur. Tepesinin kenarlarından dışarı çekilir daha sonra artan kısımlarla üstü kapatılır. Üstüne bastırılarak tepsiye yayılır. 180 derecede pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder