- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 10dk
Tuzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 sana yağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 vanilya
- 1 şeker kaşığı tuz
- 1 limon rendesi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4 -5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı siyah susam(arzu ederseniz)
- 3 yemek kaşığı beyaz susam
Tuzlu Pasta Tarifi Yapılışı
Merhaba nyt takipçileri
Öncelikle sana yağı, su, sıvı yağ, vanilya, tuz, limon rendesi, tarçını koyup iyice elinizle karıştırın, sana yağı eriyene kadar sonra ,un ekleyin, ele yapışmayacak hamur ama katı da olmayacak ,hamuru yoğurduktan sonra 10 dk kadar dinlendirin ve ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın, siz dilediğiniz şekli verip yoğurt ve susama bulayıp ,fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış fırında pişirin pişen pastamızı soğumasını bekleyin ve sonra servise hazırlayın, deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.
Yorumlar
Yorum Gönder