- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 15dk
Midye Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1. 5 su bardağı süt
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığo şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 100 gr margarin veya tereyağı
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- Peynir, maydanoz
Midye Poğaça Tarifi Yapılışı
Sütü elimizi yakmayacak kadar ılıtıyoruz. Maya şeker ve sütü karıştırıyoruz. İçine yumurta akı ve sıvı yağı da ekliyoruz. Aldığı kadar un ve tuz ile birlikte hamuru yoğuruyoruz. Oda sıcaklığında maya aktif olana keder dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen, kabaran hamuru 6 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı tabak büyüklüğünde açıp aralarına tereyağı sürerek üst üste koyuyoruz. Hamuru 1 parmak kalınlığında olacak şekilde açıyoruz. Rulo şeklinde sarıp, 1 parmaklık aralıklarla rulo dilimleri kesiyoruz. Rulo dilimi yan şekilde koyup üzerine biraz harç koyuyoruz iki ucunu kapatıp ters çevirerek tepsiye yerleştiriyoruz. üzerine yumurta akı sürüp fırına veriyoruz. Aynı hamuru açtıktan sonra üçgen dilimler kesip kruvasan poğaça da yapabilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder