- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 1 saat
- Pişirme 30dk
Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet lazanya
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Bolonez sos için;
- 300 gr yağsız kıyma
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 3-4 diş sarımsak
- 5 adet orta boy domates
- Tuz, karabiber ve kekik
Beşamel sos için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 3, 5 su bardağı süt
Lazanya Tarifi Yapılışı
Soğan ve havuç küp şeklinde doğranır, tereyağı eritilerek soğan havuç ve ince kıyılmış sarımsaklar pembeleşene kadar kavrulur, kıyma eklenerek suyunu çekene kadar orta ateşte kavrulmaya devam edilir. Rendelenmiş domatesler, tuz, karabiber ve kekik ilave edilir. 10 dakika daha pişirilerek ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Beşamel sos için un ve eritilmiş tereyağ kavrulur üzerine yavaş yavaş süt eklenir sürekli karıştırılması gerekir topaklanmaması için kıvamlı hale gelince ocaktan alınır fırın tepsisinin tabanı pişirme kağıdıyla kaplanır tabana iki kaşık beşamel sos yayılır. Tepsinin tabanını kapatacak şekilde lazanyalar yerleştirilir, lazanyaların üstü bolonez sos ile kaplanır.Bolonez sosun üzerine bir kaç kaşık beşamel sos ve bir miktar kaşar peyniri serpilir üzerine tekrar lazanya yerleştirilerek, tüm malzemeler bitene kadar bu şekilde devam edilir, en üst katta lazanya yerleştirildekten sonra önceden ayrılan beşamel sosu üzerine yayılır, kaşar peynirinin kalanı üzerine serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir, afiyet olsun herkese.
Yorumlar
Yorum Gönder