Ana içeriğe atla

Lazanya

  • Kaç Kişilik 6-8
  • Hazırlama 1 saat
  • Pişirme 30dk

Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet lazanya
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Bolonez sos için;

  • 300 gr yağsız kıyma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 3-4 diş sarımsak
  • 5 adet orta boy domates
  • Tuz, karabiber ve kekik

Beşamel sos için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3, 5 su bardağı süt

Lazanya Tarifi Yapılışı

Soğan ve havuç küp şeklinde doğranır, tereyağı eritilerek soğan havuç ve ince kıyılmış sarımsaklar pembeleşene kadar kavrulur, kıyma eklenerek suyunu çekene kadar orta ateşte kavrulmaya devam edilir. Rendelenmiş domatesler, tuz, karabiber ve kekik ilave edilir. 10 dakika daha pişirilerek ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Beşamel sos için un ve eritilmiş tereyağ kavrulur üzerine yavaş yavaş süt eklenir sürekli karıştırılması gerekir topaklanmaması için kıvamlı hale gelince ocaktan alınır fırın tepsisinin tabanı pişirme kağıdıyla kaplanır tabana iki kaşık beşamel sos yayılır. Tepsinin tabanını kapatacak şekilde lazanyalar yerleştirilir, lazanyaların üstü bolonez sos ile kaplanır.Bolonez sosun üzerine bir kaç kaşık beşamel sos ve bir miktar kaşar peyniri serpilir üzerine tekrar lazanya yerleştirilerek, tüm malzemeler bitene kadar bu şekilde devam edilir, en üst katta lazanya yerleştirildekten sonra önceden ayrılan beşamel sosu üzerine yayılır, kaşar peynirinin kalanı üzerine serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir, afiyet olsun herkese.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Papaz Tatlısı

Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 15dk Pişirme 25dk Papaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin : 5 yumurta 5 fincan şeker 5 fincan un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 limon kabuğu rendesi Şerbeti için : 2. 5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Arabası için : Krem şanti ve köpürmek için tarifinde yazan kadar süt Süslemek için: Hindistan cevizi vs. Papaz Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbet yapılacak soğuyacak. 2 buçuk su bardağı şeker 3 su bardağı su 2 damla limon sık. Kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan indirilecek. Soğumaya bırakılacak. 5 fincan şekeri 5 tane yumurta ile çırpılacak. Baya bi rengi değişecek köpük köpük olacak. Sonra 5 fincan unu eleyerek eklenir. üstüne birer paket kabartma tozu ve vanilin eklenir. Biraz da limon kabuğu rendesi. Sonra hafif seviyede çırpılacak. Yağlanmış borcama karışım dökülür. Tereyağ ya da margarin kullanarak yağlanmalı. Yada yağılı Kağıt kenarlarına da sürmek gerekiyor. Yükseliyor iyice. 170 derece fanlı fırında pişirilecek. Kürdanla pişip piş...