- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 20dk
Etli Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy kereviz
- 350 gr kuşbaşı et
- 1 adet ortaboy patates
- 1 adet ortaboy havuç
- 1 adet ortaboy soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu
- Tuz
- 2 adet küp şeker
- 1 yemek kaşığı un
Etli Kereviz Tarifi Yapılışı
Önceden pişirip birazda kavurduğumuz etlerimizi tencereye alıyoruz. Sıvıyağımızı tencereye koyup soğanımızı kavuruyoruz (pembeleşene kadar)ardından yuvarlak doğradığımız havuçlarımızı ekleyip bir dakika kadar kavuruyoruz. Ardından küp küp doğradığımız patateslerimizi ekleyip çeviriyoruz. Daha sonra küp küp doğradığımız kerevizlerimizi ekliyoruz. 1 yemek kaşığı unu ekleyip şöyle bir çeviriyoruz. Ayrı bir kapta çırptığımız limon ve yumurta sarısını ekliyoruz. 1 bardak su koyup yemeğimizi pişiriyoruz. Sebzeler yumuşayınca yemeğimiz hazırdır. Afiyetler olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder