- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 40dk
Ghee (Saf Tereyağı) Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- İstediğiniz ölçüde tuzlu tereyağı ( Aslı tuzsuz oluyor ama ben tuzlu tercih ediyorum )
Ghee (Saf Tereyağı) Yapımı Tarifi Yapılışı
Ghee yağı tereyağının saflaştırılmış ve sadeleştirilmiş halidir.tereyağının içinde bulunan nemin çıkarıldığı için çok dayanıklıdır.Isıtıldığında, normal tereyağ gibi köpürmeyen yanmayan tortu oluşturmayan bir yağdır.Ghee kolay bozulmadığı için buzdolabına koymaya gerek yoktur.
Yapım aşamasına geçersek istediğimiz miktarda tereyağını kalın tabanlı bir tencereye koyuyoruz ve ocağın en kısık yerine alıyoruz. ‼️Tereyağının yanmaması için bu önemli. Yağ eridikten ve kaynamaya başladıktan sonra üzerinde köpükler oluşmaya başlayacaktır bu köpükler oluştukça alıyoruz. Benim tereyağ fazla olduğu için bir saate yakın ocakta durdu. Tencerenin dibi görünmeye başladıysa ve köpükler oluşmuyorsa ghee hazır demektir. Temiz bir kavanoza varsa bir tülbentten geçiriyoruz. Tencerenin dibinde kalan beyazlığı dökmüyoruz.
Sağlıklı bir tereyağ istiyorsanız ve yemeklerinizin özellikle pilavlarınızın miss gibi kokmasını istiyorsanız mutlaka denemelisiniz. Afiye olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder