- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 30dk
Pizza Hamurundan Poğaçaya Tarifi İçin Malzemeler
- Etsiz Pizza tarifinde ayırdığımız pizza hamuru
- 50 gr kadar erimiş tereyağı veya iyi bir margarin
- Eğer pizzanın yapımımdan artmışsa peynir
- 1 yumurta
Pizza Hamurundan Poğaçaya Tarifi Yapılışı
Hamuru yoğurma kabının içinde elinizle yayın, eritip oda ısısında soğuttuğunuz yağı üzerine boşaltın. (Hızlı soğutmak için buzdolabına koyun ama çok soğumaması için sürekli kontrol edin. Oda ısısı yeterlidir. ) Hızla yoğurarak yağı hamura yedirin. İlk başta çok cıvıyor, yoğurdukça kendini toparlıyor. Sıvıyağla denemeyin, toparlamaz; yağ kusar, hamur yağın içinde çürür. Hamurdan parçalar koparın elinizde açıp peyniri ortasına koyun, yuvarlak veya oval şekilde kapatın. Çok büyük parçalar koparmayın, pişerken kabarıyor. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. Üzerine yumurta sürün ve susam serpin. 180 derecede ısınmış Fırında pişirin.(Bu tarifi öğrendiğimiz nine içi boş ekmekler yapmıştı. Yağlı ekmek gibi tel tel ve çok lezzetli oluyor. Ben pizzanın peyniri arttığı zaman o peyniri koyuyorum. Peynir kullanmayacaksanız üzerine sadece yumurta sürün, susam serpmeyin. )Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder