- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 20dk
Muhallebili Islak Kekim Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 2 çay bardağı gibi şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1 kabartma
- 1 vanilya
- 1 çay bardağı ceviz
- 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
- 2 çorba kaşığı kakao
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
Muhallebi için
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 vanilya
- 1 limon rendesi
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Muhallebili Islak Kekim Tarifi Yapılışı
Merhaba nyt takipçileri.
Öncelikle kekimizi hazırlayalım, yumurtayla şekeri iyice çırpalım ,süt ,yağ, un ,vanilya, kabartma ,kakao ekleyip çırpın ve yağlanmış tepsiye dökün, önceden ısıtılmış fırında pişirelim ,kek pişerken muhallebiyi hazırlayalım, tereyağını eritip unu ,sütü ,şekeri ,vanilyayı koyup sürekli karıştırın ,göz göz olunca ateşten alın kek pişince ilk sıcaklığı çıkınca sütle ıslatın, sonra muhallebiyi üzerine yayalım ve dondurucuda bekletelim ,soğuk servis edin ,üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ,deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.
Yorumlar
Yorum Gönder