- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 35dk
- Pişirme 40dk
İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy tavuk
İç pilav için:
- 1, 5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:(tavuğun kızarması için)
- 1 yemek kaşığı tereyağı/veya sıvı yağ
- 1 salça
- Yarım yemek kaşığı mayonez
İç Pilavlı Tavuk Dolması Tarifi Yapılışı
İç pilavı hazırlamak için tereyağını tencerede eritiyoruz. Üzerine pirinçleri ilave ederek kavrulurken dolmalık fıstık, kuş üzümü, karabiber ve tarçın ekleyerek 2- 3 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz. Normalde katılması gereken sıcak suyun yarısını kadarını katarak(2 su bar. ) pilavın suyunu çekmesini bekliyoruz. Bunun sebebi tavuğun içine doldurulacak olan pilavın biraz daha diri olması. Pilavımız suyunu çekince altını kapatarak biraz dinlendirip karıştırıyoruz. Daha sonra tavuğu geniş bir kaba alıp içerisine hazırladığımız pilavı kaşık yardımı ile dolduruyoruz. Pişme esnasına açılmaması için tavuğun altını ve baş kısmını dikebilir veya kürdan ile sıkıştırabilirsiniz.
Salça, yağ ve mayonezden oluşan karışımı tavuğun üzerine tamamen yedirdikten sonra fırına koyuyoruz. Tavuğu fırına vermeden önce verdiğimiz tepsinin altına yarım su bardağından biraz az su ilave ediyoruz. Tavuk pişerken yapışmaması için.
Tavuğumuz fırında pişerken artan pilavı kısık ateşte biraz kavurup yarım su bardağı suyu ekleyerek tekrar suyu çekene kadar pişiriyoruz. ( Artan pilavın diri olmaması için)
Fırından çıkarılan tavuğu karnından açarak etrafına sonradan pişirdiğimiz pilavı ekliyoruz.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder