- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 30dk
Ev Yoğurdu Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kg süt
- 1, 5 yemek kaşığı yoğurt (mayalanması için)
Ev Yoğurdu Tarifi Yapılışı
3 kg sütü bir tencereye boşaltıyoruz ve kaynatıyoruz kaynadıktan sonra 15 dk orta ateşte kaynatıyoruz, kaynadıktan sonra güveç tenceresine boşaltıp sofra bezinin üzerine koyuyoruz, serçe parmağımızla kontrol ediyoruz eğer 7 ye kadar saydığımızda elimiz yanmıyorsa süt mayalanmaya hazır demektir. Bir kasede yoğurdu karıştırıyoruz, sütten bir iki kaşık katıp tekrar karıştırıp sütümüzü mayalıyoruz ve sofra bezinin bir kenarını güvecin üzerini kapatıp kapağını kapatıyoruz ve üzerine sofra bezi ile sarıyoruz 4 5 saat bekletip mayalanan yoğurdun ağzını açıp dolaba alıyoruz 3 saat de dolapta kapağı açık bekletiyoruz sonra ağzını kapata biliriz yoğurdumuz yemeye hazır:) (dolapta ağzı açık 3 saat bekletirseniz az bir suyu oluyor onu dolapta çekiyor ve hazır yoğurt kıvamına geliyor).. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder