Ana içeriğe atla

Muhteşem Lezzet Mercimek Köftesi

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 40dk

Muhteşem Lezzet Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1, 5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1, 5 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet kuru soğan
  • 1, 5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Muhteşem Lezzet Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı

Mercimeği iyice yıkayıp suyunu süzün ve bir tencereye aktarın. Üzerine 3 parmak geçecek şekilde su ilave edip haşlamaya bırakın. Suyunu çeken mercimek eğer hala diriyse azar azar su ilave edin ve haşlanıp kıvamını alana kadar bu işleme devam edin. Haşlanan ve suyunu çeken mercimeğe bulguru ilave edip iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp yarım saat kadar demlenmeye bırakın. Ayrı yerde sıvı yağa küçük küçük doğranmış soğanları ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun. Salçaları ilave edip 1-2 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Demlenmiş mercimeği geniş bir tencereye aktarın. Üzerine salçayı döküp yoğurma işlemine başlayın. Bütün baharatları ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyip yoğurma işlemini tamamlayın. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)