Ana içeriğe atla

Çikolatalı Biscotti

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 30dk

Çikolatalı Biscotti Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 100 gram yumuşak tereyağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 avuç iri fındık yada ceviz
  • 5 yemek kaşığı dolu dolu un

Üzeri için ;

  • 1 paket çikolata 80 gram

Çikolatalı Biscotti Tarifi Yapılışı

Merhabalar Sizlerle harika bir tarif paylaşacağım. Mutlaka denenmesi gereken bir tarif diye düşünüyorum. Kıtır kıtır harika bol çikolatalı  biscotti kurabiyelerim

Bütün malzemeleri bir kaba alin üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşacık ele yapışmayan bir kurabiye hamuru yoğurun. İkiye bölün hamuru yağılı kağıt serilmiş tepsiye uzun şekilde iki tane uzun çubuk şeklinde sekil verin. Önceden ısıtılmış 160 derecede 20 dk pişirin. Pisince çıkartın ilk sıcaklığı gidince dilimleyin.   Tekrar fırın tepsisi yada teline koyun ve 10 dk daha fırınlayın.   Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari usulu çikolatayı eritin ve kurabiyelerin uç kısmını batırın.   Ve servise sunun

Not: Bu tarif Şükran Kaymak tarifidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Papaz Tatlısı

Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 15dk Pişirme 25dk Papaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin : 5 yumurta 5 fincan şeker 5 fincan un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 limon kabuğu rendesi Şerbeti için : 2. 5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Arabası için : Krem şanti ve köpürmek için tarifinde yazan kadar süt Süslemek için: Hindistan cevizi vs. Papaz Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbet yapılacak soğuyacak. 2 buçuk su bardağı şeker 3 su bardağı su 2 damla limon sık. Kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan indirilecek. Soğumaya bırakılacak. 5 fincan şekeri 5 tane yumurta ile çırpılacak. Baya bi rengi değişecek köpük köpük olacak. Sonra 5 fincan unu eleyerek eklenir. üstüne birer paket kabartma tozu ve vanilin eklenir. Biraz da limon kabuğu rendesi. Sonra hafif seviyede çırpılacak. Yağlanmış borcama karışım dökülür. Tereyağ ya da margarin kullanarak yağlanmalı. Yada yağılı Kağıt kenarlarına da sürmek gerekiyor. Yükseliyor iyice. 170 derece fanlı fırında pişirilecek. Kürdanla pişip piş...