Ana içeriğe atla

Normal Tencerede Kuru Fasulye (Yeni Başlayanlara Notlarla)

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 30dk

Normal Tencerede Kuru Fasulye (Yeni Başlayanlara Notlarla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gr kuru fasulye (konserve olanlardan almaz, poşet olanlardan alırsanız bir gece önceden ıslatıp şişirmeniz gerekecektir)
  • Tercihe göre et, sucuk, pastırma
  • 1 büyük soğan (ben donmuş ve kesilmiş kullanıyorum, 1 kase)
  • 1 çorba kaşığı salça (salçanız tuzlu ise dikkat ederek ilave tuz ekleyiniz)
  • 3 domates
  • Zeytintağı

Normal Tencerede Kuru Fasulye (Yeni Başlayanlara Notlarla) Tarifi Yapılışı

Domatesleri minik minik kesiniz..Soğanları minik minik kesiniz ya da hazır soğan ise kaseye alınız.Salçayı hazır ediniz.Kuru fasulyeyi konserve aldıysanız suyunu süzüp yıkayınız. Poşette aldıysanız 1 gece önceden ilik suya yatırıp şişirmeniz gerekir, ıslattığınız kuru fasulyeleri yine süzüp suyunu dökünüz.

Tencerenizi dört ocaktan en büyüğe değil bir küçüğe koyunuz. Teflon tencere ise tahta kaşık kullanınız, emaye ise de dibi tutabilecektir, devamlı karıştırmanız gerekecektir.

Kızdırdığınız tencereye az yağ dökünüz, soğan, salça ve eti içine dökünüz. Konserve fasulye kullanacaksak etin daha çok pişmesi gerekecektir o yüzden eti takip ediniz. (Resimlerde konuldugu ve piştiği sıradaki renk farkına dikkat ediniz).

Etler kavrulduklarında (renge dikkat) domatesleri de ekleyip tekrar karıştırınız, ardından fasulyeleri ekleyiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra üzerini bir parmak geçecek kadar sıcağa yakın ılık su dökünüz. (Pişmiş aşa soğuk su katılmaz. ).

Kaynayıncaya kadar altını yüksek ateşte tutunuz, kapağı aralık olacak şekilde kapatınız. Kaynadıktan sonra 30 dk daha kısık ateşte pişmesini takip ediniz. Fasulyeler konserve ise pişmiş geldikleri için erimemelerine dikkat ediniz, poşet iseler de yumuşamalarını takip ediniz. Afiyet olsun..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Papaz Tatlısı

Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 15dk Pişirme 25dk Papaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin : 5 yumurta 5 fincan şeker 5 fincan un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 limon kabuğu rendesi Şerbeti için : 2. 5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Arabası için : Krem şanti ve köpürmek için tarifinde yazan kadar süt Süslemek için: Hindistan cevizi vs. Papaz Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbet yapılacak soğuyacak. 2 buçuk su bardağı şeker 3 su bardağı su 2 damla limon sık. Kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan indirilecek. Soğumaya bırakılacak. 5 fincan şekeri 5 tane yumurta ile çırpılacak. Baya bi rengi değişecek köpük köpük olacak. Sonra 5 fincan unu eleyerek eklenir. üstüne birer paket kabartma tozu ve vanilin eklenir. Biraz da limon kabuğu rendesi. Sonra hafif seviyede çırpılacak. Yağlanmış borcama karışım dökülür. Tereyağ ya da margarin kullanarak yağlanmalı. Yada yağılı Kağıt kenarlarına da sürmek gerekiyor. Yükseliyor iyice. 170 derece fanlı fırında pişirilecek. Kürdanla pişip piş...