- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 30dk
Normal Tencerede Kuru Fasulye (Yeni Başlayanlara Notlarla) Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gr kuru fasulye (konserve olanlardan almaz, poşet olanlardan alırsanız bir gece önceden ıslatıp şişirmeniz gerekecektir)
- Tercihe göre et, sucuk, pastırma
- 1 büyük soğan (ben donmuş ve kesilmiş kullanıyorum, 1 kase)
- 1 çorba kaşığı salça (salçanız tuzlu ise dikkat ederek ilave tuz ekleyiniz)
- 3 domates
- Zeytintağı
Normal Tencerede Kuru Fasulye (Yeni Başlayanlara Notlarla) Tarifi Yapılışı
Domatesleri minik minik kesiniz..Soğanları minik minik kesiniz ya da hazır soğan ise kaseye alınız.Salçayı hazır ediniz.Kuru fasulyeyi konserve aldıysanız suyunu süzüp yıkayınız. Poşette aldıysanız 1 gece önceden ilik suya yatırıp şişirmeniz gerekir, ıslattığınız kuru fasulyeleri yine süzüp suyunu dökünüz.
Tencerenizi dört ocaktan en büyüğe değil bir küçüğe koyunuz. Teflon tencere ise tahta kaşık kullanınız, emaye ise de dibi tutabilecektir, devamlı karıştırmanız gerekecektir.
Kızdırdığınız tencereye az yağ dökünüz, soğan, salça ve eti içine dökünüz. Konserve fasulye kullanacaksak etin daha çok pişmesi gerekecektir o yüzden eti takip ediniz. (Resimlerde konuldugu ve piştiği sıradaki renk farkına dikkat ediniz).
Etler kavrulduklarında (renge dikkat) domatesleri de ekleyip tekrar karıştırınız, ardından fasulyeleri ekleyiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra üzerini bir parmak geçecek kadar sıcağa yakın ılık su dökünüz. (Pişmiş aşa soğuk su katılmaz. ).
Kaynayıncaya kadar altını yüksek ateşte tutunuz, kapağı aralık olacak şekilde kapatınız. Kaynadıktan sonra 30 dk daha kısık ateşte pişmesini takip ediniz. Fasulyeler konserve ise pişmiş geldikleri için erimemelerine dikkat ediniz, poşet iseler de yumuşamalarını takip ediniz. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder