- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 20dk
Tencerede Kabak Yemeği (Yeni Başlayanlara Notlarla) Tarifi İçin Malzemeler
- 8 kabak
- 2 domates
- 1 büyük soğan (ben hazır dondurulmuş kesilmiş kullanıyorum, 1 kase)
- 1 tatlı kaşığı salça (yoksa domates sayısı 3)
- İsteğe göre sarımsak, baharatlar (nane)
- Zeytinyağı
Tencerede Kabak Yemeği (Yeni Başlayanlara Notlarla) Tarifi Yapılışı
Kabakları soyun (ince dilimleyici ile de soyabilirsiniz)Domatesleri minik minik kesinSoğanı küp küp ya da minik minik doğrayın (dondurulmuş soğan ise çıkartın, yıkamadan kullanın)Sarımsakları ayıklayıp ince ince kesin
Dört ocaklı ocaklarda tencereyi en büyüğe değil, bir küçüğüne koyalım;
Altını kızdırdığınız tencereye (acemi iseniz teflon tencere tahta kaşık kullanın) tabanı neredeyse kaplayacak kadar yağ dökün.Soğanları koyun, cızırdamaya başlayana kadar karıştırın.Sarımsağı koyun karıştırın.Domatesleri koyun yine cızırdayana kadar karıştırın.Salçayı ister az su ile karıştıra karıştıra eritip ister olduğu gibi tencereye koyup karıştırın.Kabakları koyun, hepsi karışım ile kaplanana kadar karıştırınOda sıcaklığında suyu tam hizaya kadar üzerine doldurup kaplayacak kadar döküp yüksek ateşte arada karıştırıp kaynatın (emaye tencere kullanıyorsanız dibi tutabilir, dikkat, daha çok karıştırın)
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, 30 dk kısım ateşte kalsın, tencere kapağını aralık bırakın, taşmasın. 30 dk sonra altını kapatın, afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder