Ana içeriğe atla

Tirileçe Yapımı

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 40dk

Tirileçe Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için ;

  • 5 adet yumurta ( oda sıcaklığında olsun )
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 su bardağı un
  • 1 fiske tuz

Süt şerbeti için;

  • 4, 5 su bardağı süt
  • 2 paket krema ( 600 ml )
  • 3 çorba kaşığı toz şeker

Kekin üzeri için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 poşet krem şanti

Karamel sos için ;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket krema

Tirileçe Yapımı Tarifi Yapılışı

Keki için önce yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın, yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın, ılık suyu ilave edip çırpmaya devam edin kabartma tozu, unu havadan eleyerek ilave edin vanilyayı ekleyin, iyice karıştırıp bir kenara alın. Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın, önceden yaptığınız kek karışımına ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp yağlı kağıt serilmiş, 40×27 cm büyük boy borcama dökün, hafif hafif tezgaha bir kaç defa vurun, içindeki hava kabarcıkları yukarı çıksın pasta kekimizi önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin ( benim kekim 40 dakikada pişti, kekinizin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın pişen ve soğuyan kekinizin borcamdan çıkarın ,yağılı kağıdı altından kaldırıp kürdanla kekinize delikler açın ve tekrar borcama yerleştirin.

Şerbeti için süt ve şekeri iyice karıştırın, içine kremayı da koyup tekrar karıştırdıktan sonra kekinizin üzerine yedire yedire dökün ve sıra geldi karamel sosunu hazırlamaya.

Şekeri bir tavaya alın rengi koyulaşana kadar karıştırın ve suyu ilave edin ,( yavaş ve dikkatli bir şekilde dökmeye özen gösterin)şekerler önce topak topak oluyor iyice karıştırıp erimesini sağlayın ,eridikten sonra altını kapatın ve kremayı ekleyip birbirine iyice yedirin ve krem şantiyi hazırlayıp şerbetli kekin üzerine sürün ,en sonda karamel sosunu üzerine güzelce yayın ve biraz dinlendikten sonra servis edin.

Güzelce kabaran keki muhteşem bir şekilde çeken şerbeti ve herşeyi tamamlayan karameliyle biraz uğraştıran ama kesinlikle değen nefis trileçe:)deneyecek olan herkesin şimdiden ellerine sağlık.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)