Ana içeriğe atla

Tirileçe Yapımı

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 40dk

Tirileçe Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için ;

  • 5 adet yumurta ( oda sıcaklığında olsun )
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 su bardağı un
  • 1 fiske tuz

Süt şerbeti için;

  • 4, 5 su bardağı süt
  • 2 paket krema ( 600 ml )
  • 3 çorba kaşığı toz şeker

Kekin üzeri için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 poşet krem şanti

Karamel sos için ;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket krema

Tirileçe Yapımı Tarifi Yapılışı

Keki için önce yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın, yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın, ılık suyu ilave edip çırpmaya devam edin kabartma tozu, unu havadan eleyerek ilave edin vanilyayı ekleyin, iyice karıştırıp bir kenara alın. Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın, önceden yaptığınız kek karışımına ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp yağlı kağıt serilmiş, 40×27 cm büyük boy borcama dökün, hafif hafif tezgaha bir kaç defa vurun, içindeki hava kabarcıkları yukarı çıksın pasta kekimizi önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin ( benim kekim 40 dakikada pişti, kekinizin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın pişen ve soğuyan kekinizin borcamdan çıkarın ,yağılı kağıdı altından kaldırıp kürdanla kekinize delikler açın ve tekrar borcama yerleştirin.

Şerbeti için süt ve şekeri iyice karıştırın, içine kremayı da koyup tekrar karıştırdıktan sonra kekinizin üzerine yedire yedire dökün ve sıra geldi karamel sosunu hazırlamaya.

Şekeri bir tavaya alın rengi koyulaşana kadar karıştırın ve suyu ilave edin ,( yavaş ve dikkatli bir şekilde dökmeye özen gösterin)şekerler önce topak topak oluyor iyice karıştırıp erimesini sağlayın ,eridikten sonra altını kapatın ve kremayı ekleyip birbirine iyice yedirin ve krem şantiyi hazırlayıp şerbetli kekin üzerine sürün ,en sonda karamel sosunu üzerine güzelce yayın ve biraz dinlendikten sonra servis edin.

Güzelce kabaran keki muhteşem bir şekilde çeken şerbeti ve herşeyi tamamlayan karameliyle biraz uğraştıran ama kesinlikle değen nefis trileçe:)deneyecek olan herkesin şimdiden ellerine sağlık.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papaz Tatlısı

Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 15dk Pişirme 25dk Papaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin : 5 yumurta 5 fincan şeker 5 fincan un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 limon kabuğu rendesi Şerbeti için : 2. 5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Arabası için : Krem şanti ve köpürmek için tarifinde yazan kadar süt Süslemek için: Hindistan cevizi vs. Papaz Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbet yapılacak soğuyacak. 2 buçuk su bardağı şeker 3 su bardağı su 2 damla limon sık. Kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan indirilecek. Soğumaya bırakılacak. 5 fincan şekeri 5 tane yumurta ile çırpılacak. Baya bi rengi değişecek köpük köpük olacak. Sonra 5 fincan unu eleyerek eklenir. üstüne birer paket kabartma tozu ve vanilin eklenir. Biraz da limon kabuğu rendesi. Sonra hafif seviyede çırpılacak. Yağlanmış borcama karışım dökülür. Tereyağ ya da margarin kullanarak yağlanmalı. Yada yağılı Kağıt kenarlarına da sürmek gerekiyor. Yükseliyor iyice. 170 derece fanlı fırında pişirilecek. Kürdanla pişip piş...

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Kelle Paça ( Adana Usulü )

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 30dk Pişirme 1 saat Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet koyun kellesi ( kırılmış ) Biraz sirke Tuz Limon tuzu Sosu için: 2 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağ Yarım yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı toz biber Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi Yapılışı Merhaba size Adana nın meşhur kelle paça sının tarifini vereceğim ,biz salçalı yaparız inanın daha güzel oluyor. Gelelim tarifimize, 1 tane kasaptan kırılmış ütülmüş ve içinin kurdu alınmış kelleyi alın, evde telle tüm kara yerlerini sürtün ,İyice sonra 4 5 kez yıkayın, bir leğene kelleyi alın, tuz atın, 2 yemek kaşığı kadar sirke atın, az da limon tuzu atın, 3 saat kadar bekletin ,sonra onu bir güzel yıkayın ,defalarca en son yıkadığınızda beyaz su akınca kelle tertemiz olmuş demektir ,sonra düdüklüde 1 saat haşlayın ,haşlandıktan sonra etlerini bir güzel doğrayın ,kendisi k...