- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 30dk
Bolonez Soslu Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
Bolonez Sos;
- 250 gr. Kıyma
- 1 havuç rendesi
- 1 tatlı kaşığı kereviz yaprağı
- 1 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça(veya iki domates rendesi )
- Yarım çay bardağı su (salça kullananlar için)
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Beşamel Sos;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
Ara kata;
- 1 kase kaşar rendesi
Bolonez Soslu Lazanya Tarifi Yapılışı
Not:Tarif 2 yaprak lazanya sığan küçük kare borcama göre yazılmıştır. 5 kattan toplam 10 adet lazanya kullanılmıştır.
Nefis lezzette bir tarifim var bugün sizlere. Mutlaka bu lezzeti denemelisiniz.Bolonez sos için öncelikle küçük bir tencereye soğanı ve sarımsağı doğrayıp kavuruyoruz. Kıyma ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra havuç rendesi ekleyip 2-3 çeviriyoruz. Salçayı (domates rendesi)kereviz yaprağını ekleyip biraz çevirip suyunu ve baharatlarını ekliyoruz. Kaynayınca ocağın altını kapatıyoruz.Beşamel Sos için unu bir tencerede kavuruyoruz. Ardından soğuk sütü azar azar çırparak ekleyip pişiriyoruz. Kaynayıp koyulaşınca tereyağ ve tuz ekleyip ocağı kapatıyoruz. Karıştırarak tereyağı eritiyoruz. Arada karıştırarak kabuk tutmasını önlüyoruz.Borcamımızı alıyoruz güzelce yağlıyoruz. 2-3 kaşık beşamel sos döküp kaşıkla yayıyoruz. Üzerine 2 adet lazanya koyup 2-3 kaşık beşamel sos koyuyoruz. Daha sonra bolonez sos döküyoruz ve kaşar rendesi serpiyoruz. Bu şekilde lazanya, beşamel sos, bolonez sos ve kaşar rendesi olacak şekilde 5 sıra lazanya diziyoruz. En üste beşinci lazanyayı yerleştirip üzerine kalan beşamel sosun tamamını döküyoruz. Kalan kaşar rendesini serpiyoruz. 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarıp 15-20 dakika dinlenmesini ve hamurun demlenmesini bekliyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder