Ana içeriğe atla

Bolonez Soslu Lazanya

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 30dk

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

Bolonez Sos;

  • 250 gr. Kıyma
  • 1 havuç rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kereviz yaprağı
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça(veya iki domates rendesi )
  • Yarım çay bardağı su (salça kullananlar için)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Beşamel Sos;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Ara kata;

  • 1 kase kaşar rendesi

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi Yapılışı

Not:Tarif 2 yaprak lazanya sığan küçük kare borcama göre yazılmıştır. 5 kattan toplam 10 adet lazanya kullanılmıştır.

Nefis lezzette bir tarifim var bugün sizlere. Mutlaka bu lezzeti denemelisiniz.Bolonez sos için öncelikle küçük bir tencereye soğanı ve sarımsağı doğrayıp kavuruyoruz. Kıyma ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra havuç rendesi ekleyip 2-3 çeviriyoruz. Salçayı (domates rendesi)kereviz yaprağını ekleyip biraz çevirip suyunu ve baharatlarını ekliyoruz. Kaynayınca ocağın altını kapatıyoruz.Beşamel Sos için unu bir tencerede kavuruyoruz. Ardından soğuk sütü azar azar çırparak ekleyip pişiriyoruz. Kaynayıp koyulaşınca tereyağ ve tuz ekleyip ocağı kapatıyoruz. Karıştırarak tereyağı eritiyoruz. Arada karıştırarak kabuk tutmasını önlüyoruz.Borcamımızı alıyoruz güzelce yağlıyoruz. 2-3 kaşık beşamel sos döküp kaşıkla yayıyoruz. Üzerine 2 adet lazanya koyup 2-3 kaşık beşamel sos koyuyoruz. Daha sonra bolonez sos döküyoruz ve kaşar rendesi serpiyoruz. Bu şekilde lazanya, beşamel sos, bolonez sos ve kaşar rendesi olacak şekilde 5 sıra lazanya diziyoruz. En üste beşinci lazanyayı yerleştirip üzerine kalan beşamel sosun tamamını döküyoruz. Kalan kaşar rendesini serpiyoruz. 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarıp 15-20 dakika dinlenmesini ve hamurun demlenmesini bekliyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papaz Tatlısı

Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 15dk Pişirme 25dk Papaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin : 5 yumurta 5 fincan şeker 5 fincan un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 limon kabuğu rendesi Şerbeti için : 2. 5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Arabası için : Krem şanti ve köpürmek için tarifinde yazan kadar süt Süslemek için: Hindistan cevizi vs. Papaz Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbet yapılacak soğuyacak. 2 buçuk su bardağı şeker 3 su bardağı su 2 damla limon sık. Kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan indirilecek. Soğumaya bırakılacak. 5 fincan şekeri 5 tane yumurta ile çırpılacak. Baya bi rengi değişecek köpük köpük olacak. Sonra 5 fincan unu eleyerek eklenir. üstüne birer paket kabartma tozu ve vanilin eklenir. Biraz da limon kabuğu rendesi. Sonra hafif seviyede çırpılacak. Yağlanmış borcama karışım dökülür. Tereyağ ya da margarin kullanarak yağlanmalı. Yada yağılı Kağıt kenarlarına da sürmek gerekiyor. Yükseliyor iyice. 170 derece fanlı fırında pişirilecek. Kürdanla pişip piş...

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Kelle Paça ( Adana Usulü )

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 30dk Pişirme 1 saat Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet koyun kellesi ( kırılmış ) Biraz sirke Tuz Limon tuzu Sosu için: 2 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağ Yarım yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı toz biber Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi Yapılışı Merhaba size Adana nın meşhur kelle paça sının tarifini vereceğim ,biz salçalı yaparız inanın daha güzel oluyor. Gelelim tarifimize, 1 tane kasaptan kırılmış ütülmüş ve içinin kurdu alınmış kelleyi alın, evde telle tüm kara yerlerini sürtün ,İyice sonra 4 5 kez yıkayın, bir leğene kelleyi alın, tuz atın, 2 yemek kaşığı kadar sirke atın, az da limon tuzu atın, 3 saat kadar bekletin ,sonra onu bir güzel yıkayın ,defalarca en son yıkadığınızda beyaz su akınca kelle tertemiz olmuş demektir ,sonra düdüklüde 1 saat haşlayın ,haşlandıktan sonra etlerini bir güzel doğrayın ,kendisi k...