Ana içeriğe atla

Bolonez Soslu Lazanya

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Hazırlama 15dk
  • Pişirme 30dk

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

Bolonez Sos;

  • 250 gr. Kıyma
  • 1 havuç rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kereviz yaprağı
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça(veya iki domates rendesi )
  • Yarım çay bardağı su (salça kullananlar için)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Beşamel Sos;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Ara kata;

  • 1 kase kaşar rendesi

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi Yapılışı

Not:Tarif 2 yaprak lazanya sığan küçük kare borcama göre yazılmıştır. 5 kattan toplam 10 adet lazanya kullanılmıştır.

Nefis lezzette bir tarifim var bugün sizlere. Mutlaka bu lezzeti denemelisiniz.Bolonez sos için öncelikle küçük bir tencereye soğanı ve sarımsağı doğrayıp kavuruyoruz. Kıyma ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra havuç rendesi ekleyip 2-3 çeviriyoruz. Salçayı (domates rendesi)kereviz yaprağını ekleyip biraz çevirip suyunu ve baharatlarını ekliyoruz. Kaynayınca ocağın altını kapatıyoruz.Beşamel Sos için unu bir tencerede kavuruyoruz. Ardından soğuk sütü azar azar çırparak ekleyip pişiriyoruz. Kaynayıp koyulaşınca tereyağ ve tuz ekleyip ocağı kapatıyoruz. Karıştırarak tereyağı eritiyoruz. Arada karıştırarak kabuk tutmasını önlüyoruz.Borcamımızı alıyoruz güzelce yağlıyoruz. 2-3 kaşık beşamel sos döküp kaşıkla yayıyoruz. Üzerine 2 adet lazanya koyup 2-3 kaşık beşamel sos koyuyoruz. Daha sonra bolonez sos döküyoruz ve kaşar rendesi serpiyoruz. Bu şekilde lazanya, beşamel sos, bolonez sos ve kaşar rendesi olacak şekilde 5 sıra lazanya diziyoruz. En üste beşinci lazanyayı yerleştirip üzerine kalan beşamel sosun tamamını döküyoruz. Kalan kaşar rendesini serpiyoruz. 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarıp 15-20 dakika dinlenmesini ve hamurun demlenmesini bekliyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)