- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 30dk
Pişi (Dışı Kıtır İçi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket maya (ben instant maya kullandım)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Pişi (Dışı Kıtır İçi Yumuşacık) Tarifi Yapılışı
Hayırlı pazarlar
Nefis bir pişi tarifi paylaşıyorum. Dışı kıtır kıtır içi yumuşacık. Pazar kahvaltısı için yaptım. Çok beğenildi.Öncelikle maya süt ve toz şeker yoğurma kabına alınır. Maya biraz aktif olunca su ve yavaş yavaş un eklenir. Bu arada tuzu da ekleyelim. Tuz ve maya direkt temas etmemeli. Hamur eli zor bırakacak. Poğaça hamuru gibi iyice toparlanmamalı. Yoksa pişi çok sert olur. Hamur iki katı olana kadar mayalansın. En az 1 saat. Pratik olması için iyice unladığımız tezgaha Mayalanan hamuru alalım. Unlayarak Merdaneyle kurşun kalem den az ince olacak ama daha fazla önce açmayın. Una batırdığımız su bardağıyla keselim. Kızgın yağda Kızarana dek pişirelim. Hem kibar hemde pratik oluyor.Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder