
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 20dk
Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından az süt
- 1 limonun kabuğunun rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı irmik
- 6-7 yemek kaşığı un
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Revani Tatlısı Tarifi Yapılışı
İlk olarak şerbeti hazırlayalm. Şekeri,suyu karıştırıp orta ateşte kaynatalım. Kaynayınca limon suyunu ekleyelim ve 2-3 dakika daha kaynatalım. Kek için yumurtayı, şekeri çırpıyoruz. Sonra sırasıyla diğer malzemeleri koyup, iyice çırpıyoruz.Sonra yağladığımız hamuru kek kalıbına döküyoruz. 170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz ve fırından alıp, 5 dakika beklettikten sonra soğumuş şerbeti döküyoruz ve üzerine hindistan cevizi koyuyoruz. Ben resimde olduğu gibi çikolatalı sosta döktüm süslemek için, siz nasıl dilerseniz süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder