Ana içeriğe atla

Marsmallow Şeker Hamurundan Diş Pastası

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Pişirme 30dk

Marsmallow Şeker Hamurundan Diş Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Şeker hamuru:

  • 2 paket marsmallow
  • 500 gr pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıcak su

Pandispanya(pastane tarifi):

  • 6 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 100 ml su (1 su bardağına yakın)
  • 2 yemek kaşığı ovaleks
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 2 buçuk su bardağı un

Krema:

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya

Marsmallow Şeker Hamurundan Diş Pastası Tarifi Yapılışı

Şeker Hamuru,Şoktan markası Haribo olan marsmallow alabilirsiniz içinde iki renk var onların. 2 paket alın beyazları ve pembeleri ayırın. (Bimde mavi de var).1 renk için: Benmari usulu bir cam kaba koyup eritin erimeye yakın yarım çay bardağı sıcak su dökün iyice karıştırın. Ayrı bir kaba 250 gr pudra şekerinin yarısını dökün ve erittiğiniz marsmallowları üzerine dökün. Yavaş yavaş karıştırın biraz soğuduktan sonra kalan pudra şekerini de dökün. Sıcakken dökerseniz cam gibi donabilir(miş). İyice yoğurun. Hamurun dışını margarinleyin streçle sarın ve 1 gün dinlenmeye bırakın.

Pandispanya,Yumurtayla şekeri bembeyaz köpük olana kadar iyice çırpın sonra ovaleksle suyu karıştırıp içine dökün çırpın sonra diğerlerini dökün. Ben 2 seferde kilitli kalıpta pişirdim. Ovaleks yerine 2 paket kabartma tozu kullanabilirsiniz. 170 derecede 30-35 dk pişirin.

Krema,Vanilya ve krema hariç hepsini soğuk sütle çırpın ve sonra karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Donmasını önlemek için arada karıştırın ve soğuduktan sonra krema ve vanilyayı döküp çırpın. Pürüzsüz bir görüntü oluşması lazım.

Ben 3 kat kek, 2 kat krema yaptım. Bi katına böğürtlen bi katına damla çikolata koydum. Şeker hamurunu koymadan önce pastanın dışını krem şanti ile kaplayın ki şeker hamurunu yumuşacık yapıyor krem şanti.

Şeker hamurumu tezgaha pudra şekeri dökerek merdaneyle açın şekil verin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)