Ana içeriğe atla

Marsmallow Şeker Hamurundan Diş Pastası

  • Kaç Kişilik 12-14
  • Pişirme 30dk

Marsmallow Şeker Hamurundan Diş Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Şeker hamuru:

  • 2 paket marsmallow
  • 500 gr pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıcak su

Pandispanya(pastane tarifi):

  • 6 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 100 ml su (1 su bardağına yakın)
  • 2 yemek kaşığı ovaleks
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 2 buçuk su bardağı un

Krema:

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya

Marsmallow Şeker Hamurundan Diş Pastası Tarifi Yapılışı

Şeker Hamuru,Şoktan markası Haribo olan marsmallow alabilirsiniz içinde iki renk var onların. 2 paket alın beyazları ve pembeleri ayırın. (Bimde mavi de var).1 renk için: Benmari usulu bir cam kaba koyup eritin erimeye yakın yarım çay bardağı sıcak su dökün iyice karıştırın. Ayrı bir kaba 250 gr pudra şekerinin yarısını dökün ve erittiğiniz marsmallowları üzerine dökün. Yavaş yavaş karıştırın biraz soğuduktan sonra kalan pudra şekerini de dökün. Sıcakken dökerseniz cam gibi donabilir(miş). İyice yoğurun. Hamurun dışını margarinleyin streçle sarın ve 1 gün dinlenmeye bırakın.

Pandispanya,Yumurtayla şekeri bembeyaz köpük olana kadar iyice çırpın sonra ovaleksle suyu karıştırıp içine dökün çırpın sonra diğerlerini dökün. Ben 2 seferde kilitli kalıpta pişirdim. Ovaleks yerine 2 paket kabartma tozu kullanabilirsiniz. 170 derecede 30-35 dk pişirin.

Krema,Vanilya ve krema hariç hepsini soğuk sütle çırpın ve sonra karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Donmasını önlemek için arada karıştırın ve soğuduktan sonra krema ve vanilyayı döküp çırpın. Pürüzsüz bir görüntü oluşması lazım.

Ben 3 kat kek, 2 kat krema yaptım. Bi katına böğürtlen bi katına damla çikolata koydum. Şeker hamurunu koymadan önce pastanın dışını krem şanti ile kaplayın ki şeker hamurunu yumuşacık yapıyor krem şanti.

Şeker hamurumu tezgaha pudra şekeri dökerek merdaneyle açın şekil verin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Papaz Tatlısı

Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 15dk Pişirme 25dk Papaz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Keki İçin : 5 yumurta 5 fincan şeker 5 fincan un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 limon kabuğu rendesi Şerbeti için : 2. 5 su bardağı şeker 3 su bardağı su Arabası için : Krem şanti ve köpürmek için tarifinde yazan kadar süt Süslemek için: Hindistan cevizi vs. Papaz Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbet yapılacak soğuyacak. 2 buçuk su bardağı şeker 3 su bardağı su 2 damla limon sık. Kaynadıktan 5 dk sonra ocaktan indirilecek. Soğumaya bırakılacak. 5 fincan şekeri 5 tane yumurta ile çırpılacak. Baya bi rengi değişecek köpük köpük olacak. Sonra 5 fincan unu eleyerek eklenir. üstüne birer paket kabartma tozu ve vanilin eklenir. Biraz da limon kabuğu rendesi. Sonra hafif seviyede çırpılacak. Yağlanmış borcama karışım dökülür. Tereyağ ya da margarin kullanarak yağlanmalı. Yada yağılı Kağıt kenarlarına da sürmek gerekiyor. Yükseliyor iyice. 170 derece fanlı fırında pişirilecek. Kürdanla pişip piş...

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Kelle Paça ( Adana Usulü )

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 30dk Pişirme 1 saat Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet koyun kellesi ( kırılmış ) Biraz sirke Tuz Limon tuzu Sosu için: 2 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağ Yarım yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı toz biber Kelle Paça ( Adana Usulü ) Tarifi Yapılışı Merhaba size Adana nın meşhur kelle paça sının tarifini vereceğim ,biz salçalı yaparız inanın daha güzel oluyor. Gelelim tarifimize, 1 tane kasaptan kırılmış ütülmüş ve içinin kurdu alınmış kelleyi alın, evde telle tüm kara yerlerini sürtün ,İyice sonra 4 5 kez yıkayın, bir leğene kelleyi alın, tuz atın, 2 yemek kaşığı kadar sirke atın, az da limon tuzu atın, 3 saat kadar bekletin ,sonra onu bir güzel yıkayın ,defalarca en son yıkadığınızda beyaz su akınca kelle tertemiz olmuş demektir ,sonra düdüklüde 1 saat haşlayın ,haşlandıktan sonra etlerini bir güzel doğrayın ,kendisi k...