- Kaç Kişilik 12-14
- Pişirme 30dk
Marsmallow Şeker Hamurundan Diş Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Şeker hamuru:
- 2 paket marsmallow
- 500 gr pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıcak su
Pandispanya(pastane tarifi):
- 6 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 100 ml su (1 su bardağına yakın)
- 2 yemek kaşığı ovaleks
- 1/2 su bardağı nişasta
- 2 buçuk su bardağı un
Krema:
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
Marsmallow Şeker Hamurundan Diş Pastası Tarifi Yapılışı
Şeker Hamuru,Şoktan markası Haribo olan marsmallow alabilirsiniz içinde iki renk var onların. 2 paket alın beyazları ve pembeleri ayırın. (Bimde mavi de var).1 renk için: Benmari usulu bir cam kaba koyup eritin erimeye yakın yarım çay bardağı sıcak su dökün iyice karıştırın. Ayrı bir kaba 250 gr pudra şekerinin yarısını dökün ve erittiğiniz marsmallowları üzerine dökün. Yavaş yavaş karıştırın biraz soğuduktan sonra kalan pudra şekerini de dökün. Sıcakken dökerseniz cam gibi donabilir(miş). İyice yoğurun. Hamurun dışını margarinleyin streçle sarın ve 1 gün dinlenmeye bırakın.
Pandispanya,Yumurtayla şekeri bembeyaz köpük olana kadar iyice çırpın sonra ovaleksle suyu karıştırıp içine dökün çırpın sonra diğerlerini dökün. Ben 2 seferde kilitli kalıpta pişirdim. Ovaleks yerine 2 paket kabartma tozu kullanabilirsiniz. 170 derecede 30-35 dk pişirin.
Krema,Vanilya ve krema hariç hepsini soğuk sütle çırpın ve sonra karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Donmasını önlemek için arada karıştırın ve soğuduktan sonra krema ve vanilyayı döküp çırpın. Pürüzsüz bir görüntü oluşması lazım.
Ben 3 kat kek, 2 kat krema yaptım. Bi katına böğürtlen bi katına damla çikolata koydum. Şeker hamurunu koymadan önce pastanın dışını krem şanti ile kaplayın ki şeker hamurunu yumuşacık yapıyor krem şanti.
Şeker hamurumu tezgaha pudra şekeri dökerek merdaneyle açın şekil verin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder