Ana içeriğe atla

Patatesli İçli Köfte

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 40dk
  • Pişirme 30dk

Patatesli İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 su bardağı orta boy bulgur
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4, 5 haşlanmış patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 kaşık tereyağı
  • 4, 5 kaşık sıvı yağ
  • Nane, karabiber, reyhan kurusu, toz kırmızı biber, tuz

İç malzemesi;

  • 1 adet sac ekmeği
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

İkinci iç kısmı;

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Karabiber, nane, kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz
  • Kıyılmış maydanoz

Patatesli İçli Köfte Tarifi Yapılışı

İç malzemesi olarak bir adet sac ekmeğini fırında kurutup elimizle ovalayalım bir kaşık tereyağında, nane, kırmızı toz biber ekleyip ufalanmış ekmeğimizi de dökelim iyice karıştıralım ve ikinci içimizde bildiğimiz içli köftenin kıymalı içidir ..İki kaşık tereyağı ile bir adet doğranmış soğanımızı kavuralım .Bir kaşık domates salçası ve baharatlarımızı ,tuzumuzu ekleyelim dilerseniz ceviz ekleyin Ve maydanoz doğrayıp karıştıralım .Bulgurlarımızı yıkayıp ılık su ile çok hafif ıslatalım yarım saat sonra salçaları ve baharatları ekleyip biraz yoğuralım tereyağı ve sıvı yağ eklediğimiz bir tavada soğanlarımızı kavuralım .Baharatları ekleyip ezilmiş patatesleri ekleyip iyice bütünleştirelim .Bulgurumuzu ekleyip iyice yoğuralım ve mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve aynen içli köfte oyar gibi oyalım iç malzemesini ekleyip fotoğraftaki gibi silindir şeklinde kapatalım yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 200°de yarım saat pişirelim dilerseniz içine sucukla kavrulmuş patates de çok yakışır afiyet şifa olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuzu ciğeri 1 kg mor kuru soğan 150 gr kadar kuyruk yağı 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber Yarım çay bardağı sıvı yağ Ekmek arası için: Küçük doğranmış maydanoz Çok ince dilimlenmiş domates Bir parça limon Pul biber Yanında: Dilimlenmiş turp Biber turşusu Bol köpüklü ayran Tablacı Usulü Ekmek Arası Ciğer Tarifi Yapılışı Selamunaleyküm. Bugünkü tarifimiz ciğer ekmek sevenler için olacak. Adanada tablacılar, köşe başlarında ekmek arası ciğer yaparlar.Kuzu ciğeri adı altında hayvanın farklı bölgelerini doğrayıp baharatlayarak ekmek arası ciğeri satarlar. Tek başında kuzu ciğeri pahalı olduğu için maliyeti düşürmek adına bunu yapıyorlar, bu yüzden bilmediğiniz yerlerde...

Pannekoek (Krep)

Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Pannekoek (Krep) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram un 500 ml süt 2 yumurta 1 tutam tuz 1 paket vanilya şekeri İsteğe göre şeker, tarçın veya kakao ilave edebilirsiniz Pannekoek (Krep) Tarifi Yapılışı Yumurta ve unu geniş bir kaba alıp çırpalım. Yavaş yavaş sütü ilave edelimDiğer kalan malzemeleri de kattıktan sonra pişirmeye hazır.Tavayı iyice kızdıralım ve 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyalım.1 küçük kepçe hamurdan koyup kenarlarına yaydıralım.İnceliğini kendiniz ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kahvaltı için ideal bir tariftir :)Yanında taze meyve, pudra şekeri ile servis edebilirsiniz

Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet )

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi İçin Malzemeler 500 gr kültür mantarı 2 adet sivri biber 1 adet kapya 1 adet kırmızı acı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Sbarro Mantar, Biber ( Harika Lezzet ) Tarifi Yapılışı Meşhur sbarronun enfes mantarı artık evimizde :)Hemen tarife geçelim.Çok küçük mantar tercih edilirse daha güzel olur.İlk önce mantarlar temizlenerek yıkanır ve 1 saat limonlu suda bekletilir.Süre sonunda 3-4 kez yıkanır ve süzdürülür.Tavaya zeytinyağı ve mantarlar alınır ve altı yarım şekilde pişirilir.Önce suyunu çıkaran mantar daha sonra o suyu çeker ve öylece pişirilir.Soyulan sarımsaklar bütün halde atılır ve pişirilir.Suyunu çeken mantara büyük parçalar halinde doğranan biberler ilave edilir.Biberler de kızarana kadar pişirilir ve tuzu serpilir.Pişen mantarlar ocaktan alınır ve servis tabağına konulur.Dileyen sıcak sıcak dileyen ılık yiyebilir.AFİYET OLSUN. !=)